Enno Voorhorst en Frederic Voorn

15aug20:0022:00Enno Voorhorst en Frederic Voorn20:00 - 22:00 Laan van Duivenvoorde 4 2252 AK Voorschoten

details

Voorschoten – Beleef het ideale zomerconcert op 15 augustus in kasteel Duivenvoorde met een klassiek concert vertolkt door de gitarist Enno Voorhorst en pianist Frederic Voorn.

Maak het compleet met een romantisch concert midden in de zomer in kasteel Duivenvoorde. De sleutel van heerlijk leven is om dingen te doen die u LEUK vindt: dat doen waar u energie van krijgt, in een omgeving die u voedt en u omringen met muziek bij wie u zich helemaal zelf kunt zijn. En vooral: genieten van het romantisch piano/gitaarconcert rondom Bach, Chopin, Pärt, Barrios, Domenico, Field, Gutmann, Alkan, Debussy, Glinka, Tchaikovsky, Balakirev en Scriabin. Frederic Voorn is één van de klaviervirtuozen.

“Het aantrekkelijke van de piano is de veelzijdigheid. Het kan zingen, andere instrumenten imiteren en zelfs klinken als een vol orkest. De piano is vooral een instrument van de suggestie en geeft daarom oneindig veel mogelijkheden. Dat is wat mij vooral aanspreekt, aldus Frederic Voorn. In een recensie stond: “Het publiek kreeg een verfrissende en volwassen pianist te horen.  In het luisteren naar de muzikale magie van Frederic Voorn wordt men meegevoerd naar een wereld van grote schoonheid.”

Enno Voorhorst is één van de beste gitaristen die u eveneens in romantische sferen brengt. “Naast akkoorden kan de gitaar net als een melodie instrument prachtige melodieën spelen. Elke noot wordt uit twee handen geboren waardoor een rijk klankbeeld ontstaat door o.a. toonvorming, vibrato en glissando. Deze eigenschappen spreken mij zo aan bij de gitaar; het geeft me de mogelijkheid een intiem verhaal te vertellen waarbij je een speld zou kunnen horen vallen, aldus Enno  Voorhorst.”

Beide musici ogen en spreken (in hun toelichtingen) bescheiden, getuigen van een natuurlijke muzikaliteit die zich dankzij een surplus aan techniek vrij kunnen ontplooien. Kortom hun concert is een feest van herkenning.

Reserveren bij de Toonzetter: 0625358951
Zie ook www.toonzetter.nl of www.kasteelduivenvoorde.nl

Voorverkoopadressen
Marcella, Schoolstraat 87, 2251 BC Voorschoten 071-561 42 20
Boekhandel de Kler, Langstaat 148, 2242 JZ Wassenaar 070-517 02 75
Chouette, Damlaan 9,2265 AL Leidschendam tel 070-320 0127 58

Entree: 25,00 euro incl. pauzedrankje, vrije garderobe, vrij parkeren op het
nieuwe parkeerterrein bij het kasteel

Meer

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Kasteel Duivenvoorde,

Laan van Duivenvoorde 4 2252 AK Voorschoten

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.