Rolf van Meurs

13nov12:0013:30Rolf van Meurs12:00 - 13:30 Enkhuizen , Wierdijk

details

Net als voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Deze kleine, intieme concerten vinden plaats op verschillende zondagen in de periode van 30 oktober tot en met 12 maart 2017. De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum. De serie concerten vormt een heel afwisselend muziekaanbod dat tot stand is gekomen in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma.

Rolf van Meurs begon op achtjarige leeftijd met gitaar spelen . Na zijn middelbare schoolperiode ging hij klassieke muziek studeren aan het conservatorium te Tilburg, met als hoofdvak gitaar. Eerst onder begeleiding van Tom Burmanje en later onder die van Enno Voorhorst. Bij Maurice Leenaars volgde hij een verdieping flamenco. In 2012 behaalde hij zijn bachelordiploma met een 9,5.

In datzelde jaar begon hij zijn masterstudie aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Raphaella Smits. Hierin stond de romantische ‘Stauffer’ gitaar centraal en deed hij onderzoek naar het leven van Luigi Legnani. In 2014 behaalde hij zijn masterdiploma met grote onderscheiding.

Als bekroning van zijn onderzoek naar het leven van Luigi Legnani, bracht Rolf begin 2015 een CD uit met wat onbekendere werken van deze componist met als doel deze muziek aan een zo groot mogelijk publiek te kunnen presenteren. En met succes… Rolf was te gast in diverse radio programma’s waaronder ‘Opium’ en ‘Podium’ op Radio 4, en gaf daarnaast een Legnani-concert in Kopenhagen bij het ‘Dansk guitar Selskab’.

Meer

Tijd

(Zondag) 12:00 - 13:30

Locatie

Zuiderzee Museum

Enkhuizen , Wierdijk

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.