Bert Kwakkel’s leven kende in 1954 een tamelijk ongewone start. Hij werd de 50.000ste inwoner van Deventer. Dat betekende een groot feest in de stad. Bert kwam de eerste dag van zijn leven op televisie.

De gitaar speelde een belangrijke rol in de Kwakkel-familie. Omdat Bert’s vier broers het gitaarspelen veel sneller onder de knie kregen, besloot hij in 1971 zijn eerste gitaar te bouwen. Al snel bleek dat hij hier talent voor had. Acht jaar later zegde hij zijn baan als tekenaar bij het Kadaster op en werd voltijds gitaarbouwer.

Bert Kwakkel ontwikkelde zijn eigen stijl van bouwen, lakken en niet te vergeten van geluid. Zijn onophoudende drang om zijn instrumenten te verbeteren, resulteerde in een uniek zangbalkjes-systeem. Deze bouwwijze biedt de gitarist een uiterst comfortabele gitaar met een krachtige en uitgebalanceerde toon.

1 antwoord
 1. Jan Smits
  Jan Smits zegt:

  Geachte Heer Bert Kwakkel,

  Mijn eerdere email schijnt verloren te zijn volgens de informatie die ik via Facebook van Sylvia Houtzager (v. Flairck) heb ontvangen. Ik herhaal dus de boodschap.

  U heeft een aantal jaren geleden een prachtige klassieke gitaar gebouwd voor mijn Vrouw Helga Smits-Houtzager. Mijn vrouw is in 2013 helaas overleden.
  Ik zou deze gitaar (Met jaartal 1987) graag een nieuwe bestemming geven of voor de juiste prijs verkopen.
  Dit instrument heeft een bijzonder mooie klank en is in opvallend goede conditie.
  Uiteraard weet niemand beter dan Bert Kwakkel zélf hoe goed dit instrument is; dus doe ik een beroep op u om dit instrument te taxeren, voordat ik tot verkoop overga.
  Kunt u mij een datum noemen, waarop ik het instrument kan laten taxeren?

  Graag zie ik uw antwoord tegemoet
  Vriendelijk Groetend,
  Jan Smits

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.