Carlos Moscardini

Geboren in Temperley in de provincie Buenos Aires, verkent gitarist Carlos Moscardini de jazz, de klassieke muziek en de Argentijnse folklore. Na zijn studies aan het Conservatorio Julián Aguirre, werkt hij gedurende vele jaren met de belangrijkste artiesten van de Argentijnse populaire muziek.

In 1997 neemt hij een eerste solo CD op, met naast thema’s van andere componisten ook veel eigen werk. Zijn grote doorbraak komt er met zijn tweede solo CD “Buenos Aires de Raíz” (2005). Met enkel eigen composities op deze plaat, verovert hij zijn plaats tussen de groten van de Argentijnse gitaarmuziek.

Met het werk van Carlos Moscardini beleeft de folkloregitaar van Buenos Aires en de Pampa na Abel Fleury een nieuw hoogtepunt. In zijn composities gaan traditie en vernieuwing naadloos in elkaar over. Achter de ogenschijnlijke eenvoud van zijn pareltjes schuilt een groot raffinement. En dat alles laaft zich aan de creoolse wortels van het Buenos Aires van de ‘gaucho’s’, de ‘pulperías’ en de ‘payadores’.