Andrea de Vitis

26jan15:0017:00Andrea de Vitis15:00 - 17:00 Paslaan 6 OrganisatorDutch Guitar Foundation (DGF)

details

Andrea De Vitis (Rome, 1985) kan gezien worden als een van de meest intrigerende gitaristen van zijn generatie. Hij studeerde af aan het “Morlacchi” Conservatorium (Perugia, Italy) in de klas van Leonardo De Angelis en zette zijn studies voort aan de “Segovia Guitar Academy” (Pordenone, Italy) onder Paolo Pegoraro en Adriano del Sal. Hij nam masterclasses met grote gitaristen zoals onder andere Oscar Ghiglia, Carlo Marchione, Arturo Tallini, Pavel Steidl, Frédéric Zigante.

In de afgelopen jaren won hij meer dan 40 prijzen in vele internationale wedstrijden. Waaronder de eerste prijs op Guitar Masters 2016 in Wroclaw, Certamen Internacional “Julian Arcas” in Almerìa, Forum Gitarre Wien, Iserlohn Guitar Competition, Budapest Guitar Competition; De tweede prijs in de Guitar Foundation of America in Denver, “Pittaluga” International Competition in Alessandria (eerste prijs niet uitgereikt) en andere.

Als herkenning voor zijn artistieke verdiensten ontving hij in 2013 the “Golden Guitar Award” voor de beste opkomende gitarist van het jaar op de 18e International Guitar Convention “Pittaluga” in Alessandria.
Hij gaf recitals in de meest prestigieuze concertzalen over de hele wereld and werden geprezen door zowel publiek als pers. Hij was daarnaast al meermaals te gast als solist met verschillende orkesten. zoals het Auto Kameralna (Polen), Anima Musicae (Hongarije, Orchestra Classica di Alessandria (Italy) and Capella State Orchestra (Russia).

Zijn debut album “Colloquio with Andrés Segovia” uit 2015 kon rekenen op veel lof bij muziekcritici en publiek en werd bekroond met de “Golden guitar award for the best cd of the year” op het 22ste International Guitar Convention Pittaluga. Hij is een vaak en graag gevraagd persoon om masterclasses te verzorgen op de grootste prestigieuze festivals.

Sinds 2015 is Andrea De Vitis een D’addario artiest.

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.