Carlo Marchione

13mei20:0022:00Carlo MarchioneItalian Maestro20:00 - 22:00 Oude Boteringestraat 33 OrganisatorDutch Guitar Foundation (DGF)

details

Carlo Marchione, winnaar van zeven grote prijzen op internationale concoursen, kan gezien worden als een van de grootste klassieke gitaristen van de afgelopen 30 jaar. Marchione trad als sologitarist op met verscheidene orkesten en kamermuziekensembles.

Tegenwoordig richt hij zich vooral op het lesgeven en geeft hij regelmatig masterclasses aan verschillende Europese Conservatoria. Hij is specifiek gekend voor zijn inzichten in de muziekanalyse van gitaarmuziek. Ook als pedagoog heeft hij een grote impact gehad, en nu nog steeds in de gitaarwereld. In 2017 werd hij voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gitaar bekroond met een van de meest prestigieuze internationale prijzen voor de didactiek: de Gouden Gitaar.

Al vanaf zijn tiende is hij onafscheidelijk met de gitaar. Hij startte toen met gitaarlessen bij meestergitarist L. Cauzzo, en later bij L. Gallucci. In 1976 trad hij toe tot het plaatselijke ‘Conservatorio Santa Cecilia’ in zijn geboortestad waar hij op het toelatingsexamen kwam op de 1e plaats van de 100 kandidaten. In de loop van zijn carrière heeft hij vele hoofdprijzen gewonnen bij internationale concoursen. Daarnaast inspireerde hij tal van componisten om werken voor hem te schrijven waaronder A. Carlevaro, C. Domeniconi, S. Iannarelli, K. Vassiliev, A. Ourkouzounov, G. Drozd en J. Duarte. Altijd op zoek naar nieuwe ideeën voor zijn repertoire wekt Marchione regelmatig bijna vergeten pareltjes uit het repertoire terug tot leven in zijn geniale transcripties.

Hij geeft momenteel les aan verscheidene conservatoria: Conservatorium Maastricht (NL), Pôle Superiour d’enseignements artistiques (apPSEA) in Lille (FR), Muziekacademie “Civica Scuola delle Arti” in Rome (IT), Conservatori Superior de Música de les Illes Balears in Mallorca (ES) en Scuola di Specializzazione post laurea in Beni Musicali in Torino (IT). Voor wie zich niet in de buurt van deze conservatoria vindt, heeft Marchione ook zijn eigen online gitaaracademie op poten gezet in samenwerking met zijn verloofde, Merce Font. De “Marchione Online Academy” is dan ook internationaal beschikbaar.

Meer

Tijd

(Vrijdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Doopsgezinde Kerk Groningen

Oude Boteringestraat 33

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.