Acousticats

25apr20:0022:00Acousticats20:00 - 22:00

details

Drie Europese meester gitaristen onderweg in de lage landen.

Ze leerden elkaar via Youtube kennen en hebben elkaar jaren lang, via het internet, uitgedaagd, geïnspireerd en voorbereid op de dag dat ze gezamenlijk het podium konden delen. Deze dag wordt nu eindelijk werkelijkheid. In april komen de drie vrienden naar Nederland onder de naam ‘Acousticats’. Een gedeelde passie voor de akoestische gitaar delen ze samen met het mentorschap van niemand meer dan Tommy Emmanuel, die hun regelmatig uitnodigt om tijdens zijn shows mee te spelen. Ze worden gezien als de nieuwe ‘fingerpicking’ generatie, wat Harry Sacksioni misschien wel een tokkel-generatie zou noemen. De drie fingerpickers, hebben verschillende muzikale invloeden en ontwikkelde zo hun eigen stijl. In de show vliegen de melodieuze nummers om je oren en trillen de groovy ritmes in je buik. Ze combineren Pop, Jazz, Country en zelfs R&B en Indiaase-raga’s. Naast de muziek zijn er leuke anekdotes over o.a. de reizen en ervaringen van de jonge Acousticats.

Over Casper Esmann

Casper Esmann is met 22 jaar de jongste van de Acousticats. Hij staat in de gitaristen wereld ook wel bekend als de ‘Danish Grizzly’. Dit omschrijft zijn kunsten als krachtig en zacht. Hij werkt aan een ongelofelijke carrière, wat de meesten na 12 jaar bereiken, doet Casper simpel weg in 6 jaar! Zo heeft hij inmiddels al met grote namen het podium gedeeld, waaronder: Tommy Emmanuel, Joe Robinson, Sungha Jung en Adam Rafferty. Casper heeft al 2 Cd’s uitgebracht en hij werkt op dit moment hard aan een derde. Met meer dan 800.000 views op Youtube heeft hij een bekende naam gekregen over de hele wereld. Naast het solo fingerstyle gitaarspel, speelt hij ook als sessie muzikant met verschillende grote artiesten in Denemarken. In 2013 heeft Casper zijn eigen boeking-bureau opgericht onder de naam ‘CEproductions’. De bedoeling hiermee is om akoestische gitaar muziek meer onder de aandacht te brengen binnen Europa maar vooral in Scandinavië. Casper treed op dit moment op in verschillende landen en heeft een full-time baan als reparateur en verkoper van Apple producten. Dus neem je gebroken Apple producten maar mee naar de shows!

Over Shane Hennessey

Shane is een geweldige solo fingerpicking gitarist die Ierland al vanaf zijn geboorte onveilig maakt. Zijn manier van spelen heeft wereldwijd veel publiek verbaasd doen staan en werd opgepikt door grote namen zoals o.a. Tommy Emmanuel en Nile Rogers (Chic, Daft Punk, David Bowie, Madonna). Hij is zijn muziek carrière begonnen met het spelen van Ierse traditionele muziek op een concertina (Ierse accordeon) maar ontdekte op zijn 13e de passie voor gitaar. Zijn eerste invloeden waren akoestische gitaristen zoals, James Taylor, John Mayer en Mark Knopfler. Later kwamen Tommy Emmanuel en Nile Rogers erbij in het lijstje. Zijn muziek stijl is lastig te omschrijven, hij noemt het zelf simpelweg ‘Fingerstyle guitar’. Zo’n beetje alle stylen komen er in voor, van Funky Blues tot klassieke Jazz Standards. Shawn Jones (Waylon Jennings, Johnny Cash, Willie Nelson) zegt: “Het is zo ingewikkeld maar tegelijkertijd zo muzikaal en emotioneel, dat is de kunst van Shane.”. In Maart dit jaar is zijn debuut album uitgekomen en hij blijft zich voorlopig concentreren op songwriting.

Over Lars de Rijck

Lars de Rijck behoort tot de nieuwe generatie fingerstyle gitaristen en is een veelbelovend talent. Lars pikte de muziek op van Tommy Emmanuel en ontwikkelde hier door veel skills. Op zijn 15e won hij de National Guitar Awards, hierna heeft hij furore gemaakt op de Nederlandse televisie door in de finale terecht te komen van Holland’s got Talent en de 2e plek te behalen. Sinds het afstuderen op de Herman Brood Academy reist Lars de hele wereld rond om zich te laten beïnvloeden door wereld muziek. Zo heeft hij reeds getourd met Tommy Emmanuel, Joe Robinson, Wim den Herder en Harry Sacksioni. Met eigen nummers en thema’s van populaire televisie programma’s combineert hij bluegrass, country en jazz, op één gitaar.

Meer

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Enkhuizen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.