‘El Periquín’, Peter Kalb

16jul21:0023:00‘El Periquín’, Peter Kalb21:00 - 23:00 Oudegracht aan de Werf 211 3511 NH Utrecht NL

details

Op zaterdag 16 juli hebben we de topgitarist Peter Kalb ‘El Periquín’ op het programma. Hij is zonder twijfel één van Nederlands grootste flamencogitaristen en werkt sinds enige jaren in Málaga. El Periquín heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd en het podium gedeeld met grote namen uit de Spaanse flamencowereld zoals Paquete, El Piraña en Andres Marin. Maar hij voelt zich ook helemaal thuis de wereld van de Jazz en heeft samengewerkt met artiesten als Stochelo Rosenberg, Laura Fygi, David Lenker en Cor Bakker.

Enige maanden geleden is alweer zijn vijfde soloalbum ‘classical impressions’ verschenen, wat weer een prachtig voorbeeld is geworden van zijn grensoverschrijdende kijk op de Spaanse gitaar. En dat is wat we deze avond dan ook kunnen verwachten: fantastisch flamencogitaarspel, het ene moment knallend dan weer zeer persoonlijk en intiem, trouw aan de flamencotraditie maar daarbij wel de verfrissende invloed van de Jazz.

Op deze avond wordt El Periquín ondersteund door twee andere groten uit de Nederflamenco: Ron van Holland doet de percussie en Franklin Heilijgers op de bas.

Aanvang: 21:00
Entree: 15 euro (inclusief drankje)
Reserveren: info@de-basilisk.nl

Meer

Tijd

(Zaterdag) 21:00 - 23:00

Locatie

Ele Spaans Tapas Restaurant

Oudegracht aan de Werf 211 3511 NH Utrecht NL

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.