Enno Voorhorst

05mrt20:0022:00Enno Voorhorst20:00 - 22:00

details

Recensie uit het Pools Gitaarmagazin, F. Wierczorek januari 2016
“Bij het beluisteren van de eerste cd van Enno Voorhorst in 1995 die opgedragen was aan Barrios, was het meteen duidelijk, dat ik naar een buitengewone muzikant luisterde. Nu 20 jaar later stuurt hij mij zijn laatste cd met muziek van DesPrez, Bach en Pärt. Wat blijkt: Enno Voorhorst heeft alleen die stukken gekozen waar hij het meest van zichzelf in kwijt kan. De cd als geheel is fenomenaal. We horen schitterende klanken, je luistert niet naar techniek of mooie solo’s maar wordt gedwongen naar de muziek te luisteren. Ga er voor zitten en wordt beloond met rijke klanken van het hoogste niveau.”

Enno Voorhorst, geboren in Den Haag 1962, groeide op in een familie van musici. Hij volgde lessen bij Hein Sanderink, Hubert Kappel en David Russell.

In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgde waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Hij speelde in de grote zalen van Nederland zoals Vredenburg, de Oosterpoort, de Anton Philipszaal en heeft uitnodigingen van Europa tot Azie en Amerika.
Enno Voorhorst is regelmatig te gast op o.a. de gitaarfestivals van Siracusa (Sicilië), San Salvador (El Salvador) San Juan (Puerto Rico), Mikulov (Tsjechië), Istanbul (Turkije), Deajeon (Korea), Moskou (Rusland) en Tokyo (Japan).

Enno Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Entree: €15,00/12,00 inclusief een drankje

 

Meer

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Enkhuizen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.