European Guitar Quartet

28nov20:1522:15European Guitar Quartet20:15 - 22:15 van Baerlestraat Amsterdam

details

‘Een nieuwe ster aan het internationale gitaarfirmament’, schreef de Duitse vakpers in 2012 na hun debuutconcert in Dresden. Het European Guitar Quartet bestaat uit twee iconen uit de klassieke gitaarwereld en twee minstens zo grote namen uit de lichte muziek.

Voor de ‘klassieken’ onder ons behoeven Zoran Dukic en Pavel Steidl nauwelijks introductie: twee romantische spelers met een ongekende muzikale vrijheid en een verbluffende beheersing van hun instrument. Toonaangevend als speler én docent.

Ook Thomas Fellow en Reentko Dirks hebben hun sporen ruimschoot verdiend. Fellow werkte met Ray Charles, Al Jarreau en Tommy Emmanuel. Reentko Dirks is de begeleider van klezmer-icoon Giora Feidman en is behalve als gitarist ook werkzaam als percussionist en componist, onder meer voor Cirque du Soleil en het Semperoper Ballett. Vier temperamentvolle musici die klassiek, jazz en wereldmuziek naadloos doen samensmelten. Ook de fans van de afzonderlijke leden komen bij dit kwartet ruimschoots aan hun trekken.

Meer

Tijd

(Zaterdag) 20:15 - 22:15

Locatie

Concertgebouw

van Baerlestraat Amsterdam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.