Gerard Alderliefste

15dec15:0017:00Gerard Alderliefste15:00 - 17:00 Paktuinen 1, Enkhuizen OrganisatorGitaarsalon

details

Zanger-gitarist Gerard Alderliefste en violiste Maria Eldering kennen elkaar ruim twee jaar. Na een eerste spontaan optreden samen in Haarlem was de klik duidelijk aanwezig. Vele duo optredens volgden en Maria maakt ook deel uit van het octet Gerard Alderliefste & Friends, waarmee langs de theaters getoerd wordt in het lovend ontvangen programma Une belle histoire.

De klassieke basis van Maria combineert feilloos met het chanson, dat Gerard ook weer bewerkt met klassieke en pop invloeden. Het repertoire betreft de stukken van o.a. Michel Fugain en Julien Clerc uit de gloriejaren van het Franse chanson in Nederland, maar ook veel Shaffy en eigen werk komt voorbij. Alles verbonden door anekdotes, in een intieme sfeer en in gedeelde liefde voor muziek. Juist in de gitaarsalon zal Gerard wat vertellen over zijn klassieke begin, zijn ontwikkelingen via de elektrische gitaar naar zijn huidige voorkeur: de akoestisch elektrische Taylor.

Gerard Alderliefste is naast verslavingsarts vooral muzikant.

Als gitarist, pianist en zanger speelt hij meer dan 20 jaar in de driemansband Alderliefste waarna diverse andere projecten het licht zien. In 2016 doet hij een theater tournee in duet met Cor Bakker : En route. Reprises zijn gaande. Zijn eerste one-man show in de theaters volgt: “Dubbel Leven:” een enthousiast ontvangen programma over levenskeuzes, muziek en verslaving. Gerard treedt solo op, met violiste of in een nieuwe achtmans formatie, genaamd Gerard Alderliefste & Friends: een Frans feest met alle krakers uit de jaren ’70. Zij doen een theatertour ‘Une belle histoire’ in seizoen 2019-2020.

Even terug in de tijd:

De band verwerft naam door de jarenlange succesvolle optredens in vaderlands kroegen en grandcafé ’s van Amsterdam tot aan Maastricht. Luxembourg op het Amsterdamse Spui wordt een thuishaven. Optredens in ‘De vrienden van Amstel live’ bij Manuëla Kemp, geven het trio meer nationale bekendheid. In 2004 verschijnt het zelf gecomponeerde en Franstalige album “Je Maintiendrai” en valt de toepasselijke stijlomschrijving ‘powerchanson.’ De band wordt tweede op het Concours de la chanson van de Alliance Française in 2005.

Samenwerkingen met de topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw leveren twee top 10 hits op: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan jaarlijks hoog in de top 2000.

Naast een groot aantal radio- en TV optredens is de band in 2007 gedurende zes avonden te gast in Gelredome’s Symphonica in Rosso.

In 2008 verschijnt het 2 e Franstalige album ‘De Franse Slag’, dat  naast de hit “Une belle histoire/een mooi verhaal, een paar bijzondere samenwerkingen met Shaffy, List, the Mc. Garrigle sisters, Jack Poels en Cor Bakker bevat. Dan ontluiken de theatertournees: vanaf september 2008 draaien achtereenvolgens de Franse Slag, T3OIS, Carte Blanche, en vanaf 2014 20 jaar Alderliefste. In 2014 ziet het derde album “Trois” (half Frans/NL) het licht.

 

In 2019 zal een nieuwe CD worden uitgebracht.

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

Locatie

Drommedaris

Paktuinen 1, Enkhuizen

Organisator

Gitaarsalon

info@gitaarsalon.nl

Learn More

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.