Gisela João - Fado op sneakers

25sep20:0022:00Gisela João - Fado op sneakers20:00 - 22:00 Posthumalaan 1 3072 AG Rotterdam

details

Gisela João heeft de fado afgelopen jaren hip gemaakt. Portugal is in de ban van deze jonge zangeres en de rest van Europa is ook goed op weg. Overal waar ze verschijnt sluit het publiek haar in de armen. João heeft een warme, vinnige stem. Deze frêle verschijning op naaldhakken roept al vanaf de eerste noten een intense sfeer op. Ze won al vele prestigieuze prijzen, stond op de cover van Vogue en stond zelfs op enkele rockfestivals. Op zondag 25 september maakt ze haar debuut in Nederland met een eenmalig concert in Rotterdam.

AWARDS 
Ze brak met haar eerste album meteen door in Portugal. Het werd album van het jaar en kreeg de Amália Best New Artist Award Gold Record Status; de José Afonso Award 2014; Prémios Novos 2014 (Best New Artist) en Globe Awards 2014 (Best Performer Award). Het prestigieuze Songlines Magazine gaf haar debuutalbum met 5-sterren de hoogste waardering.

VAN VOGUE NAAR FESTIVALS
Haar ster blijft stijgen tot ongekende hoogte. Deze ster in wording is bezig Europa te veroveren. Ze sierde de cover van Vogue in de serie fadistas van Bryan Adams die naast rockmuzikant ook verdienstelijk fotograaf is. In het Verenigd Koninkrijk maakt ze ondertussen grote sier en ook Frankrijk is in de ban van Gisela. Naar aanleiding van haar optreden bij Babel Med Music Festival regende het lovende recensies en kreeg ze de vergelijking Amy Winehouse.

Bij de jeugd in Lissabon heeft Gisela João inmiddels een cultstatus verworven omdat ze regelmatig gevraagd wordt voor festivals. Zelfs soulzangeres Joss Stone waagde zich, tijdens haar bezoek aan Portugal, een fado duet te zingen met Gisela. Ondanks haar jonge leeftijd – en daar is iedereen het over eens – zingt Gisela João de fado zo onversneden dat hij uit een vorige eeuw lijkt te komen.

Meer

Tijd

(Zondag) 20:00 - 22:00

Locatie

Luxor Nieuwe Luxortheater

Posthumalaan 1 3072 AG Rotterdam

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.