Gregorio Moya en Huib Wilkes

21apr20:0022:00Gregorio Moya en Huib Wilkes20:00 - 22:00 Westerstraat 217, Enkhuizen

details

De zanger Gregorio Moya wordt op dit moment als een exponent beschouwt als vertolker van de pure flamenco van weleer. Hoewel nog jong heeft hij al vele prijzen gewonnen. Zijn grote inspirator is de inmiddels overleden zanger Enrique Morente, die los van de traditionele flamenco ook als een vernieuwer werd beschouwt van vele zangstijlen. Gregorio Moya is geboren in het land van Don Quijote, de provincie La Mancha.
Hoewel flamenco is ontstaan in de provincie Andalusia, vecht Gregorio Moya gelijk Don Quijote voor het behoud van de authentieke waarden.
Daarom is deze voorstelling een unieke kans om via de zang van Gregorio Moya met authentieke flamenco weer te mogen kennis maken.
Huib Wilkes, “El Payo Humberto”, zou je de Godfather van de Nederlandse flamenco gitaar kunnen noemen. Degene die zelf door 1 van de eerste gastarbeiders uit Spanje in Nederland in aanraking kwam met deze stijl. Geïnspireerd naar Spanje toegegaan om het daar te beleven en om uiteindelijk vele Nederlandse jonge gitaristen op te leiden in de traditie. El Payo Humberto.
gregorio-moya-2
In 2008 en 2009 wint Gregorio twee prijzen tijdens het nationale concours van Calaspara. Een voor de basis flamenco gezangen en de ander voor gezangen in de stijl van Málaga. Gregorio zingt samen in vele flamenco peñas en festivals samen met vele grote flamenco zangers. Gregorio is de sterartiest van een flamenco groep genaamd “Gregorio Moya y su grupo” die optreden in vele festivals en voor televisie samen met grote artiesten als Antonio Carrión, Paco Cortés,El Polaco, El Cabrero,Manuel Gerena,Miguel de Tena e.v.a.
Hij reist ook naar Guinea Ecuatorial met de gitarist Niño la Era en treden daar op in de hoofdstad Malabo voor de zittende president. In 2016 ontvangt Gregorio nog een premie van het nationale concours van Valdemoro en tevens de eerste prijs van het flamenco XXVI flamenco festival in Lorca. Hierdoor wordt hij geselecteerd voor het beroemde “Concurso national de arte flamenco in Córdoba” in November voor het jaar 2016.

gregorio-moya

 

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=565565760296054&id=100005279056120

Meer

Tijd

(Vrijdag) 20:00 - 22:00

Locatie

GitaarSalon

Westerstraat 217, Enkhuizen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.