“Half The Horizon”: Izhar EliasPaul, Erik Bosgraaf e.v.a.

19mrt20:0022:00“Half The Horizon”: Izhar EliasPaul, Erik Bosgraaf e.v.a.20:00 - 22:00 Ganzenmarkt 14, Utrecht

details

“Half The Horizon”:  Izhar EliasPaul (gitaar), Erik Bosgraaf (blokfluit), Paul en Menno de Nooijer (film), Jorrit Tamminga (componist/geluidskunstenaar)

Voorstelling Paul en Menno de Nooijer in samenwerking met Jorrit Tamminga en masterstudenten Filmacademie; om 21.00 nagesprek met Paul de Nooijer in Room at the Top

Een storm steekt op in het hoofd van de man op het moment dat hij van de uroloog te horen krijgt dat hij prostaatkanker heeft. Vanaf dat moment buitelen herinneringen, toekomstillusies, dromen en werkelijkheid over elkaar heen.
Een poëtische reis door het leven vanaf geboorte tot dood.
hth_laatste_avondmaal
Half The Horizon is een magisch-realistische voorstelling waarin de met prostaatkanker gediagnosticeerde kunstenaar Paul de Nooijer samen met zijn zoon Menno en vrienden Jorrit, Izhar en Erik vorm geeft aan zijn huidige conditie. Serieuze en lichtvoetige aspecten van Pauls leven komen in beeld en muziek voor het voetlicht. Onmiskenbaar verbonden met de unieke beeldtaal van Paul en Menno is de muziek van Jorrit Tamminga, uitgevoerd door de gelouterde musici Izhar Elias en Erik Bosgraaf.

Het werk van Paul en Menno de Nooijer bevindt zich op het snijvlak van fotografie, animatie, film en theater. Zij scheppen prachtige en soms confronterende illusies door hun beelden niet alleen op doek maar ook op mensen te projecteren. Door de klank van de muziekinstrumenten live te vervormen zet Jorrit Tamminga deze vervreemding door.

Paul en Menno de Nooijer (vader en zoon) vinden hun materiaal meestal dicht bij huis. Of zelfs in huis. Zo werd het karakteristieke Eindhovense pand waarin het gezin De Nooijer jarenlang woonde, tot in alle uithoeken in beeld gebracht en benut als decor voor fotowerken en films. Gezinsleden en huisvrienden vormden meestal de cast.

Meer

Tijd

(Donderdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Theater Kikker,

Ganzenmarkt 14, Utrecht

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.