Hans Laduc in '10 jaar na Tommy Emmanuel'

08mrt15:0017:00Hans Laduc in '10 jaar na Tommy Emmanuel'15:00 - 17:00 Westerstraat 217, Enkhuizen

details

Samen met drie jonge talenten geeft meester fingerstyle gitarist Hans Laduc een ode aan Tommy Emmanuel. Tien jaar geleden hoorde Hans de grote meester spelen en was op slag verslingerd aan zijn speelstijl.

Hans Laduc heeft zijn mooiste nummers verzameld op zijn nieuwe cd “My way home”. In Nashville is hij op zoek geweest naar zijn muzikale roots en trad op tijdens het Internationale Fingerstyle gitaarfestival (CAAS). Vooral zijn tennis racket gitaar vonden zij ‘awesome’.

Op de nieuwe cd is goed te horen hoe Hans zelf verder bouwt op deze traditie. Zo heeft hij speciaal voor deze cd naar Nederlandse repertoire gezocht dat nog nooit eerder voor Fingerstyle gitaar is bewerkt. Vooral het nummer “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij vindt het publiek prachtig. Verder veel eigen composities, ontroerende ballads, opzwepende Keltische muziek, zelfs een U2 song waarbij Hans al drummend en tokkelend een heel orkest uit zijn gitaar tovert.

Tijdens zijn optredens zingt Hans ook nummers in de Kentucky stijl van o.a. Merle Travis en speelt hij enkele songs met zijn unieke tennis racket gitaar.

De drie jonge talenten van deze middag zijn Menno Lunter, speelt vanaf zijn 5e jaar gitaar en is vol overtuiging bezig om zich deze uitdagende stijl eigen te maken. Sven Reus heeft zich toegelegd op repertoire van Toomy Emmanuel, Andy McKee en sinds enige tijd daar ook Ed Sheeran aan toegevoegd nadat Sven ontdekte dat ook zijn stem als muziek in de oren klinkt. Jaap groot is het derde talent en speelt repertoire van de franse gitarist Michel Haumont en Chet Atkins.

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

Locatie

GitaarSalon

Westerstraat 217, Enkhuizen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.