Izhar Elias en Fernando Riscado Cordas

15nov15:0017:00Izhar Elias en Fernando Riscado Cordas15:00 - 17:00 Paktuinen 1, Enkhuizen

details

De betoverende liefde voor de gitaar tekent het leven van Izhar Elias en Fernando Cordas. Vol vuur en passie brengen zij de muziek van Manuel de Falla. Mooie bewerkingen van Schuberts laatste pianosonate laten weer een heel andere kant van de gitaar horen. Fernando Cordas en Izhar Elias zijn bekende gitaristen die het genre van de gitaarmuziek een eigen gezicht geven. Beluister deze avond de veelzijdigheid van de gitaar en ontdek waar ‘El amor brujo’ voor staat!

Laat je ontroeren door Schuberts laatste pianosonate, gespeeld op twee bijzondere negentiende-eeuwse gitaren. Pas lang na Schuberts dood werden zijn pianosonates herontdekt. Inmiddels behoren deze stukken tot de meest geniale werken van de westerse klassieke muziek. Een recente ontdekking is dat Schubert gedurende zijn leven meerdere gitaren bezat en ze zelfs bespeelde. Met bewerking die Fernando Cordas maakte van Schuberts laatste Pianosonate zijn Schubert en de gitaar voorgoed met elkaar verbonden.

Dankzij musicoloog Felipe Pedrell raakte Manuel de Falla geïnteresseerd in autochtone Spaanse muziek. ‘El amor brujo’ (De betoverende liefde) ontstond als puur Spaans flamenco stuk voor zang, dans en orkest. Hoewel De Falla’s latere versie voor ballet tegenwoordig het meest bekend is, mag een versie voor twee gitaren natuurlijk niet ontbreken. Met de vurige, passievolle muziek van De Falla en Albéniz komt de moderne gitaar pas echt goed tot zijn recht!

 

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

Locatie

Gitaarsalon Drommedaris

Paktuinen 1, Enkhuizen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.