Izhar Elias en het Matangi Kwartet

23mrt20:0022:00Izhar Elias en het Matangi Kwartet20:00 - 22:00 Beekstraat 1 Epe

details

Programma: Izhar Elias en het Matangi Kwartet, met “Musica de Feria”, Latijns-Amerikanse muziek

Nederlandse Muziekprijs-winnaar Izhar Elias geeft de Matangi’s een exotisch tintje. In dit feestelijke programma staat muziek centraal uit Argentinië, Puerto Rico, Brazilië en Bolivia.

Sinds de Spaanse veroveraar de gitaar meenam naar Latijns-Amerika heeft dit instrument een centrale rol in de muziekcultuur. Samen met het strijkkwartet kan de gitaar moeiteloos laveren door de enorme rijkdom aan Latijns-Amerikaanse stijlen, van zwoele jazz tot salsa en tango. De Mexicaan Silvestre Revueltas (1899-1940), ook de maker van het fameuze Sensemaya, levert de feestelijke titelmuziek. Radamés Gnattali (1906-1988) gebruikte jazz- en salsa-invloeden. De Puertoricaan Roberto Sierra (1953) laat zich inspireren door populaire muziek uit zijn geboorteland en de Caraïben. Maximo Diego Pujol (1957) borduurt voort op de ’tango nuevo’ van Astor Piazzolla. En ook Martin Fondses aanstekelijke Paraiso, in de versie met gitaar, is van de partij.

Musica de Feria; het wordt een feestelijke mix van complexe ritmes, intense dramatiek en swingende dialogen!

Alvarez Metro Chabacano voor strijkkwartet | Gnatalli Sonate voor cello en gitaar | Sierra Tríptico voor gitaar en strijkkwartet | RevueltasMúsica de Feria voor strijkkwartet | Pujol Guernica voor gitaar en strijkkwartet | Fondse Paraiso, voor gitaar en strijkkwartet

Meer

Tijd

(Donderdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Grote Kerk van Epe,

Beekstraat 1 Epe

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.