JW Oostenrijk en Shaza Hayek

17jul15:0017:00JW Oostenrijk en Shaza HayekTraveling East Tour15:00 - 17:00 Paktuinen 1, Enkhuizen OrganisatorGitaarsalon

details

Traveling East is het nieuwe soloprogramma waarmee gitarist Jan Wouter Oostenrijk deze zomer door het land toert. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld ontwikkelde hij eigen kwart-toon gitaren waarmee hij geënt op traditie Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse micro tonale klanken smaakvol weet te integreren met jazz, blues en roots. Prachtige mystieke sferen, die worden versterkt door de betoverende stem van de Syrische zangeres Shaza Hayek.     http://www.jwo.nu

Jan Wouter haalde tijdens de corona impasse zijn Master titel  aan het Rotterdamse conservatorium, waar hij aan nieuw repertoire werkte en zich verdiepte in maqam improvisatie. Als eerste presenteert hij de kwarttoon gitaar als hybride solo instrument.

Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende crossovers als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Technisch begaafd met gevoel voor emotie en avontuur versmelten jazz en blues gitaarspel moeiteloos  met de Noord-Afrikaanse muziekcultuur tot een organisch geheel. JWO speelde met zijn band in Europa, Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte en Soedan .

Zangeres Shaza Hayek studeerde Oosterse Klassieke Zang aan het conservatorium van Damascus. Ze treedt regelmatig op in Europa en in Arabische landen. Vijf jaar geleden vluchtte ze met haar gezin uit Syrië naar Nederland. Zowel in haar vaderland als in Nederland kan zij gerekend worden tot een van de beste zangeressen in dit genre. Ze zingt over verlies, hoop en liefde.

De Nederlandse Traveling East tour van Jan Wouter Oostenrijk is mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van het Norma fonds, AFK fonds en het Fonds voor Geld- & Effectenhandel.

Fotograaf: Johan Visschedijk

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

Locatie

Drommedaris

Paktuinen 1, Enkhuizen

Organisator

Gitaarsalon

info@gitaarsalon.nl

Learn More

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.