Livio Gianola

22nov15:0017:00Livio Gianola15:00 - 17:00 Westerstraat 217, Enkhuizen

details

Livio Gianola – 8 snar­ige gitaar, com­pon­ist
(1964, Pre­m­ana / Berg­amo / Italië)

Livio Gianola was net als zijn vader, broers en ooms voorbestemd om in de plaatselijke fanfare een blaas-instrument te spelen. Een probleem met zijn longen verhinderde dat, waarna een oom hem een gitaar gaf.
Al spoedig bleek zijn bijzondere aanleg en ging hij gitaar studeren bij Giorgio Oltremari en harmonie en compositie bij Wilmos Lesko aan het conservatorium “Gaetano Donizetti” in Bergamo.

Enkele jaren later ging hij zich toeleggen op flamenco. Hij is tot nu de enige niet-Spanjaard die componeerde voor het prestigieuze ‘Ballet Nacional de España’. Hij werkte bijna 15 jaar samen met de beroemde danser Antonio Canales, voor wie hij de muziek schreef voor de grote producties als “Bohemio” (2006).
Binnenkort neemt hij zijn nieuwe “Southern Suite” voor gitaar en orkest in Nederland op.

Voor vernieuwing en verdieping (het flamenco-keurslijf beviel hem niet ) besloot Livio een 8 snarige gitaar te laten bouwen. Via contact met de Nederlander Adrian Rooymans gitarist en flamencokenner, ontstond het plan om Livio’s kwaliteiten een breder gezicht te geven door composities met een algemeen latijns karakter. Livio Gianola wordt nu geroemd om zijn warme, melodische uitdrukkingskracht, naast zijn onwerkelijk gave techniek die hij totaal aanwendt ten dienste van de muzikale expressie.

entree €12,00/9,00

https://youtu.be/VZ4GUCWUJaY

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

Locatie

GitaarSalon

Westerstraat 217, Enkhuizen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.