Marc van Vugt & Ineke Vandoorn

24apr20:3023:00Marc van Vugt & Ineke Vandoorn20:30 - 23:00

details

Componist/gitarist Marc van Vugt is de laatste jaren uiterst productief geweest. Zo schreef hij voor zijn 11-koppig jazzkamerorkest Big Bizar Habit, dat hij samen met Ineke Vandoorn (zang, piano) leidt, de hartverscheurende, maar ook hoopvolle, suite (what about) WORDS; Een suite rond het Zuid-Afrikaanse principe van Ubuntu*. Alle reden om de twee Edison-laureaten met hun orkest, en als gast trombone-virtuoos Robin Eubanks (USA), uit te nodigen voor een eerste try-outconcert van de nieuwe jazz-zaal Cloud Nine in TivoliVredenburg.

De composities van Marc van Vugt zijn eigentijds, orkestraal van aard en roepen filmische beelden op die soms dramatisch en donker van toon zijn, en onverwacht kunnen omslaan naar luchtigheid en virtuositeit. De muziek staat los van enige muzikale trend, zit vol met heerlijke subtiele details en eigenzinnige bijdragen van de musici waaronder bekende namen als altist Paul van Kemenade en trompettist Angelo Verploegen.

Tijdens dit concert presenteren Marc van Vugt en Ineke Vandoorn ook hun tweede cd in de serie ‘Collectables’ (what about) WORDS. Op deze dubbel-cd is een centrale rol weggelegd voor het jazzkamerorkest Big Bizar Habit en hun gasttrombonist Robin Eubanks (USA), welke speciaal voor een kleine voorjaarstour overkomt.

 

Marc van Vugt gitaren, compositie
Ineke Vandoorn zang, piano, teksten
Paul van Kemenade altsax
Angelo Verploegen trompet
Louk Boudesteijn trombone
Herman van Haaren viool
Mary Oliver altviool
Saartje van Camp cello
Joost Lijbaart drums
Paul Berner contrabas
Merel Vercammen viool

Na afloop: Gratis Rondleiding

Benieuwd naar Cloud Nine? Hier vind je de eerste foto’s.

Meer

Tijd

(Donderdag) 20:30 - 23:00

Locatie

Cloud Nine, Tivoli Vredenburg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.