Henk Sprenger en Wim Essed

20apr15:0017:00Henk Sprenger en Wim Essed15:00 - 17:00

details

Vanmiddag de jazz gitarist Henk Sprenger in de Gitaarsalon  met  Wim Essed op contrabas. Twee ikonen van weleer. Bijzondere muzikanten die gezien hun leeftijd misschien  in het actieve muziekleven, een stapje terug hebben gedaan, maar juist door die leeftijd in inhoud alleen maar een meerwaarde hebben gecreëerd waar wij in elk geval om zit te springen :-). Daarom zijn wij zo verheugd om naast de jonge garde, juist deze generatie ook hier te mogen hebben.
Henk Sprenger gaf les aan de conservatoria van Rotterdam, Hilversum en later Amsterdam.  Hij was gitarist van de Skymasters en de Ramblers. In de bovenstaande link ziet en hoort u hem in Bluesette. Vanmiddag zal overigens ook Menno Bruin, een voormalig leerling van Henk,  bij twee stukken mee spelen.
Wim Essed gaf les aan het Rotterdams en Amsterdams conservatorium. Speelde o.a. in het combo van vibrafonist Ben Gerritsen met Leo van Oostrum op Sax. Begeleidde vele buitenlandse jazz grootheden maar speelde ook in Neerlands Hoop en was hoofd invaller bij de Geitenbreiers van Ome Willem. Laatste lijkt misschien wat minder relevant, maar tekent prachtig de cultuur van toen waar een select groepje musici zich helemaal suf schnabbelde bij TV en theater concerten.
Wij hopen jullie te hebben getriggerd voor dit bijzondere concert waar je naast het muzikale verhaal ook een schat aan achtergrond informatie kunt horen.
Zondagmiddag 20 april, GitaarSalon, Wersterstraat 217, Enkhuizen, Aanvang : 15:00 uur, Entree  12 of  9 voor 65+ en 18-.

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.