Pigalle

24mei20:0022:00Pigalle20:00 - 22:00 Westerstraat 217, Enkhuizen

details

Reinier Voet & Pigalle44  met speciale gast Karin van Kooten
Met zijn Pigalle44 timmert Reinier Voet al sinds 1999 aan de weg en is hij als Django Reinhardt adept met een eigen geluid niet onopgemerkt gebleven.
Zo speelde hij met zijn band in Indonesië, de Verenigde Staten, Nieuw Caledonië en op HET Django Reinhardt Festival in Samois sur Seine.
Met zijn composities en eigenzinnige arrangementen creëert hij een frisse sound waarmee hij de nalatenschap van Django Reinhardt en zijn gypsy jazz nieuw leven inblaast:  “Eén goed geplaatste noot kan immers meer zeggen dan eindeloze notenslierten zonder kop of staart. Muziek moet communiceren, passie en emotie overbrengen, een helder en spannend verhaal vertellen”.
Samenspel staat bij Pigalle44 hoog in het vaandel en Reinier kiest zijn gastsolisten met zorg uit.
Zo zorgde Gert Wantenaar enkele jaren voor de French Connection: invloeden uit de musette en de chansontraditie; Hermine Deurloo gooide twee minder voor de hand liggende instrumenten in de strijd: sopraansaxofoon en (chromatische) mondharmonica. De nieuwste samenwerking is met Violiste Karin van Kooten. Zij studeerde klassiek viool aan het conservatorium in Tilburg maar ontdekte al snel dat klassieke muziek haar niet de voldoening gaf waar ze op hoopte: ze vertrok naar Parijs om zich daar 2 jaar toe te gaan leggen op swing en bebop aan de school van violist Didier Lockwood… ook voor haar heeft jazz meer te bieden dan alleen Stéphane Grappelli.
Samen met Karin van Kooten speelt Pigalle44 in de Gitaarsalon op 24 mei een selectie van de stukken van de nieuwste Pigalle44 cd My Room en natuurlijk stukken uit het rijke repertoire van Django Reinhardt. “Gypsy Jazz but with a twist”
https://vimeo.com/61876410
Discografie Reinier Voet & Pigalle44
2013 My Room
2010 5 tracks met Hermine Deurloo
2008 Dream Dancing, met George Washingmachine
2007 Mistral
2004 Swing for Bop (in samenwerking met het Noorse Hot Club Records)
2004 The best of Gypsy Swing from Holland (op het FranseDazRecords)
2002 Bric a Brac
2000 Our Gypsy Rhapsody

Meer

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 22:00

Locatie

GitaarSalon

Westerstraat 217, Enkhuizen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.