Serenatella

30nov15:0017:00Serenatella15:00 - 17:00

details

Sinds 2011 bestaat Serenatella uit Alessandra Serena en Nelleke ter Berg (gitaar, octaafgitaar en zang). Naast de meer bekende Napolitaanse en Siciliaanse liederen vertolken zij ook de onterecht vergeten liederen uit Rome, die in hun dramatiek, humor en rijke stembuigingen niet onderdoen voor hun zuiderburen. De geraffineerde arrangementen, het sprankelende stemgeluid en de subtiele theatrale presentatie van Serenatella zorgen voor een avond waar ook de niet Italië liefhebber nog lang van nageniet.

Alessandra Serena

Na het cum laude behalen van haar beide zangdiploma’s aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, vervolgde Alessandra Serena haar zangstudie bij Heent Prins. Serena zingt als soliste in oratoria en concerten. Zij werkte met de dirigenten William Christie, Christophe Coin, Kenneth Montgomery en Jan Willem de Vriend in producties van ondermeer “l’Incoronazione di Poppea”, “Le Nozze di Figaro”, “David et Jonathas”, “Dido and Aeneas” en “Die Fledermaus”.

Nelleke ter Berg

Nelleke ter Berg studeerde gitaar bij Lex Eisenhardt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus en privé bij de inspirerende soliste Laura Young. Sinds 1991 vormt Nelleke met mandoliniste Martine Sikkenk het duo Amuse-oreille (www.amuse-oreille.nl), waarmee later met blokfluitiste Brechtje Roos tevens het trio Zimbello ontstond (www.zimbello.nl). Hedendaagse muziek speelt zij als vaste gitarist van het ensemble Insomnio (www.insomnio.nl). Verder trad zij op met vele gelegenheids-ensembles van diverse bezettingen, waarbij zij samenwerkte met o.m. Maarten Koningsberger, David Janssen en Boudewijn Zwart.

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.