Wereldmuziekdag in Zuiderzee Museum Enkhuizen

27dec11:0017:00Wereldmuziekdag in Zuiderzee Museum Enkhuizen11:00 - 17:00 Enkhuizen , Wierdijk

details

Locaties in het Zuiderzee Museum:

2015-03-08 12.25.11

De Moraes/Ruiz zijn twee gitaristen uit Zuid-Amerika. Meestergitarist Hernan Ruiz en aanstormend jazzgitaartalent Daniel de Moraes. Hun Zuid-Amerikaanse wortels (tango, bolero, bossanova) vormen het uitgangspunt van hun muziek maar ook de jazz vervult in het repertoire een niet onbelangrijke rol.
 SUSANA 02
Susana Raya, gitaar en zang.  “she’s briljant!”volgens Martin Taylor, een virtuoos jazz en fingerstyle gitarist.  Volgens de jazzcriticus en historicus Ted Gioia belichaamt Susana Raya de Andalusische Eva Cassidy. Susana heeft een bijzondere stijl ontwikkeld waarbij haar stem en haar gitaar samen de muziek ademen. Als songwriter, klassiek gitarist, alom geprezen jazzsinter en jazzgitarist en haar Spaanse afkomst, mixt ze betoverende songs en pakt het publiek daarmee onmiddellijk in.
Bicudo/Moore. De Braziliaanse gitarist/zanger Rogério Bicudo treedt vanmiddag op met Michael Moore op Klarinet en Alto saxofoon. Noord en Zuid-Amerika op 1 podium. Bicudo studeerde klassieke gitaar in Rio de Janeiro bij Odair Assad en later in Spanje aan het Real Conservatória de Madrid. Ondanks of misschien wel dankzij zijn achtergrond is Rogério een geliefd gitarist zanger/ componist van de Samba, Choro en andere Braziliaanse volksmuziek. 

Klarinettist/Alt-saxofonist Michael Moore, geboren in California, heeft zijn roots duidelijk in de geïmproviseerde muziek. Speelde o.a. in Misha Mengelberg’s Instant Composers Pool en is nog steeds actief voor de ICP. Een veelzijdig, maar bovenal lyrische blazer. 

JURA_01

JURA. Ruben Hoeke gitaar en Jan Blaauw zanger.  Een uitzonderlijk akoestisch duo. Meeslepend, aangrijpend, rauw en eerlijk. Dat is de muziek van Ruben Hoeke en Jan Blaauw. Gitaar en zang worden zonder genade ingezet om je mee te nemen langs de rand van het bestaan. Verlies, vrijheid, verstikking, liefde, kapot geslagen dromen, verwondering en hoop. Alles grijpt bij JURA ineen. De verhalende kracht van de muziek en de beeldende teksten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ruben Hoeke verrast. Jan Blaauw verrast. Met JURA komen ze dichterbij dan ooit.

Kay Sleking. Kay Sleking is als hoofdvak docent aan Codartz in Rotterdam beeldbepalend voor de tango gitaar in Nederland en Belgie. Een smaakvolle gitarist die in vele combinaties de internationale podia bespeelt. 

Meer

Tijd

(Zondag) 11:00 - 17:00

Locatie

Zuiderzee Museum

Enkhuizen , Wierdijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.