Kay Sleking Tango

Gitarist Kay Sleking speelt tango in uiteenlopende formaties. Hij treedt op als solist en als begeleider in een ensemble of in een compleet orkest. Bijzonder puur klinkt de tango als Sleking solo speelt. Maar ook in combinatie met een bandoneonist, violist, pianist, contrabassist of een zanger klinkt zijn tango prachtig melancholiek.

Naast gitaar speelt Sleking ook contrabas in verschillende formaties.

 

Concertzalen en festivals

Sinds begin jaren negentig treedt Sleking met verschillende musici op in concertzalen in binnen- en buitenland. Hij was onder meer te horen in Het Concertgebouw en De Kleine Komedie in Amsterdam, en in de Rotterdamse Doelen. Hij speelde op het Ullapool Guitar Festival in Schotland, het Healdsburg Guitar Festival in San Francisco en het Festival de Fénétrange in Frankrijk.

 

Samenwerkingen

Sleking speelde in de tangoformatie Marlous Lazal Y Che Tango, met onder anderen bandoneonist Alfredo Marcucci en bassist Luc van Gestel. Met bandoneonist Leo Vervelde en bassist Sanne van Delft trad hij op in tangotrio Otros Tiempos. In 2005 nam Sleking het initiatief voor het gitaartrio Guitarras Tango, dat zich toelegt op traditionele tangomuziek. Guitarras Tango treedt op in binnen- en buitenland. Sleking speelt in meer tangoformaties.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.