Paul Fischer begon in 1956 als leerjongen bij de beroemde klavecimbelbouwer Robert Goble. Tijdens zijn zesjarig verblijf in dat atelier leerde hij klavecimbels, spinetten, klavichords en octavina’s bouwen en studeerde hij tegelijk aan het “Oxford College of Technology, Art & Commerce”.

Na zijn legerdienst vestigde hij zich in het Engelse Oxfordshire, niet ver van de gitaar- en luitbouwer David Rubio. Dit leidde als snel tot een samenwerkingsverband, dat tien jaar duurde. Paul Fischer was zes jaar lang hoofd van het Rubio-atelier. Zijn studies en interesse leverden hem een rijke ervaring met snaarinstrumenten, vedels, citers, luiten, theorbes, pandora’s en vroege gitaarinstrumenten op. Toen hij voor eigen rekening begon te werken, besloot hij zijn inspanningen en energie volledig te wijden aan de gitaar.

Dankzij een rijke ervaring aan het hoofd van het Rubio-atelier was het voor Paul Fischer een kleine moeite om de overstap te maken naar een zelfstandige bezigheid en zijn ijzersterke reputatie verder uit te bouwen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.