Eric Vaarzon Morel Flamenco

Eric Vaarzon Morel (Amsterdam, 1961), zoon van kunstschilder Wim Vaarzon Morel, is een Nederlandse flamencogitarist. Hij kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje waar hij twee jaar woonde en werkte. In de jaren tachtig toerde hij met de Zwitserse groep Flamencos en route door Europa. Als vast lid van de Cuadro Flamenco bespeelde hij zes jaar lang de Nederlandse theater- en concertpodia. Nadat Vaarzon Morel met zijn eigen band Chanela zijn naam als gitarist had gevestigd, werkte hij met uiteenlopende artiesten samen.

Eric Vaarzon Morel heeft onder andere gewerkt met trompettist Eric Vloeimans, gitarist Harry Sacksioni en acteur Gijs Scholten van Aschat. Hij speelde tweemaal op het North Sea Jazz Festival. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw voerde een aantal malen zijn composities uit. Vaarzon Morel trad meerdere keren op in De Wereld Draait Door.

Vaarzon Morel brengt ieder jaar een nieuw programma in de schouwburg- en concertzalen. In 2010 trad hij op met een door hemzelf gecomponeerde avondvullende opera over het leven van schilder El Greco. Hierin combineerde Vaarzon Morel moderne vormen van jazz en klassieke muziek met traditionele flamencodans en -muziek. Met zanger Brownie Dutch trad hij in 2012 op met de voorstelling De Nieuwe Wereld van Don Quichot.

Vaarzon Morel is als hoofd- en bijvakdocent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

2 antwoorden
 1. eleonora van klaveren
  eleonora van klaveren zegt:

  Geef eric vaarzon morel ook gitaarles?
  Zou dat graag aan mijn zoon kado willen doen
  hoor t graag, wij wonen in amsterdam, mijn zoon kan goed gitaar spelen, maar ik hou erg
  van flamenco. …

  Beantwoorden
 2. Jon van Mourik
  Jon van Mourik zegt:

  Allereerst, ik ben heel erg onder de indruk van je gitaar spel. Ik heb een tip gekregen van een Spaanse flamenco speler (Keko)
  Hij gaat naar een Chinese nagelstudio om een glazuurachtige laag op zijn nagels aan te brengen. Dat heb ik nu ook gedaan bij een studio in Rotterdam. Ik heb van mezelf slechte nagels. Door zijn tip maak ik nu een mooiere toon. Ik kan mijn nagels mooi glad maken en de ribbeltjes zijn weg.
  Als je allemaal al weet, dan ten overvloede. Ik zag je onlangs op tv toen je lijn op de toppen van je nagels deed. vandaar mijn opmerking.
  Veel succes verder.
  Groeten,
  Jon

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.