Carlos Moscardini

05okt16:0018:00Carlos Moscardini16:00 - 18:00 Lange Heerenvest 122, Haarlem

details

Carlos Moscardini:‘Parels uit de Pampas’

Geboren in Temperley in de provincie Buenos Aires, verkent gitarist Carlos Moscardini de jazz, de klassieke muziek en de Argentijnse folklore. Na zijn studies aan het Conservatorio Julián Aguirre, werkt hij gedurende vele jaren met de belangrijkste artiesten van de Argentijnse populaire muziek.

In 1997 neemt hij een eerste solo CD op, met naast thema’s van andere componisten ook veel eigen werk. Zijn grote doorbraak komt er met zijn tweede solo CD “Buenos Aires de Raíz” (2005). Met enkel eigen composities op deze plaat, verovert hij zijn plaats tussen de groten van de Argentijnse gitaarmuziek.

Met het werk van Carlos Moscardini beleeft de folkloregitaar van Buenos Aires en de Pampa na Abel Fleury een nieuw hoogtepunt. In zijn composities gaan traditie en vernieuwing naadloos in elkaar over. Achter de ogenschijnlijke eenvoud van zijn pareltjes schuilt een groot raffinement. En dat alles laaft zich aan de creoolse wortels van het Buenos Aires van de ‘gaucho’s’, de ‘pulperías’ en de ‘payadores’.

http://youtu.be/4AYzNk_GfkU
 Argentijnse pampa

“Verborgen wortels van deze reuzenboom leven in mij door de overlevering, wortels van een ander Argentinië, dat ik uitdruk in een reis naar de oneindige horizon van de vlakke Pampa.“
Toegang: € 10,00, jonger dan 25 € 7,00. Geen pinautomaat aanwezig.

Reserveren is gewenst, via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40.

Meer

Tijd

(Zondag) 16:00 - 18:00

Locatie

Pletterij

Lange Heerenvest 122, Haarlem

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.