Paco Rentería

06sep12:0022:00Paco Rentería12:00 - 22:00 LANGE VOORHOUT, DEN HAAG

details

Internationaal gekleurd artiestenveld voor Embassy Festival
Met de komst van Paco Rentería beleeft de tweede editie van het Embassy Festival in Den Haag een regelrechte primeur. Nog nooit zette de legendarische Mexicaanse flamencovirtuoos voet op Nederlandse bodem. Voor veel liefhebbers van de flamenco en aanverwante muziekstromingen een unieke gebeurtenis. Rentería is mede verantwoordelijk voor de soundtracks van films als ‘The Legend of Zorro’ en ‘Desperado’, deelde in het verleden het podium met sterren als Luciano Pavarotti en Carlos Santana, maar staat boven alles bekend om zijn virtuoze gitaarspel. Naast Paco Rentería geeft een keur aan internationale artiesten acte de présence op het gratis toegankelijke festival op zaterdag 6 september a.s. aan het Lange Voorhout. Embassy Festival staat te boek als een intieme culturele wereldreis van één dag waarbij muziek, kunst, eten & drinken, dans en kinderactiviteiten centraal staan.

 
Het muziekprogramma van Embassy Festival bestrijkt een breed spectrum met zowel een pop- als een klassiek podium. Onlangs bevestigd voor de 
contemporary stage is de in Denemarken geboren Alex Vargas die vorig jaar in Nederland werd geïntroduceerd tijdens het prestigieuze Songbird Festival. Vargas is een rasechte singersongwriter die soulvolle, gepassioneerde muziek maakt en wiens stem herinneringen oproept aan grootheden als Steve Winwood en Robert Palmer. King Dalton (BE) is van geheel andere orde. Deze uitermate getalenteerde band met ex-leden van o.a. Zita Swoon, maakt groovy, catchy, enigszins ongrijpbare folkblues met duidelijke referenties naar country. Daarnaast te zien op de contemporary stage zijn o.a. LuzazuL (PT/NL)NO blues (NL) en de reeds eerder genoemde Paco Rentería (MX).
Een van de highlights op het klassieke podium is stersopraan 
Gudrun Sidonie Otto (D). Zij geldt vandaag de dag als een van de meest opwindende nieuwe zangeressen van een nieuwe generatie. Na optredens op de vooraanstaande Europese operapodia zal zij samen met pianist Stefan Haselhoff de muzikale trip ‘Around the World’ ten gehore brengen op het Embassy Festival. Een iets steviger geluid zal worden gebracht door de Cannonball String Band ft. Mike Bailey (GB/IE/US). Bailey is een vioolspeler van wereldformaat en samen met de andere Cannonball mannen staat hij garant voor een dampende set improvisaties op Ierse en Schotse melodieën, alsmede op bluesgrass nummers. Verder op het klassieke podium uiteenlopende optredens van fluitiste Felicia van den End (NL), accordeoniste Marieke Grotenhuis (NL), gitarist en componist Josué Amador (MX), bekroonde blokfluitspeelster Elisabeth Champollion (D), kamerorkestArdesko (AU/NL/FI/CZ), spoken word artieste Anja Sicking (NL) en singersongwriter Veerle Winkelmolen (NL).

Embassy Festival trapt af op zaterdag 6 september om 12.00 uur met een muzikale tour die de bezoeker langs twee buitenpodia voert. Voorts herbergen verschillende landenpaviljoens en de 
Creative Arena een rijkdom aan de beste en meest typerende internationale gerechten, drankjes en culturele uitingen. In de Kids Compound kunnen de jongste bezoekers spelenderwijs kennismaken met capoeira uit Brazilië of hun verbeelding en creativiteit de vrije loop laten om een ‘nieuwe wereld’ te creëren. Het festival is exemplarisch voor alle culturen die de wereld rijk is en die vaker dan gedacht samensmelten in Den Haag. De Hofstad mag zich met recht een internationale stad van formaat noemen. Met de aanwezigheid van ambassades, ngo’s en multinationals staat de stad continu in verbinding met de wereld. Embassy Festival wordt georganiseerd door PROOOST, het bureau dat tevens drijvende kracht is achter het succesvolle LIFE I LIVE Festival in Den Haag.
EMBASSY FESTIVAL | ZATERDAG 6 SEPTEMBER 2014 | 12.00 – 20.00 UUR 
LANGE VOORHOUT, DEN HAAG | GRATIS TOEGANG
MEER INFORMATIE OVER HET FESTIVAL: WWW.EMBASSYFESTIVAL.COM

Meer

Tijd

(Zaterdag) 12:00 - 22:00

Locatie

Embassy Festival

LANGE VOORHOUT, DEN HAAG

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.