Enno Voorhorst

22mei14:3017:00Enno Voorhorst14:30 - 17:00 Loon op Zand

details

CONCERT & OPNAME CLIP GUITARCANON

ENNO VOORHORST
Enno Voorhorst, geboren in Den Haag 1962, groeide op in een familie van musici. Hij volgde lessen bij Hein Sanderink, Hubert Kappel en David Russell.

In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgde waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Hij speelde in de grote zalen van Nederland zoals Vredenburg, de Oosterpoort, de Anton Philipszaal en heeft uitnodigingen van Europa tot Azie en Amerika.

Enno Voorhorst is regelmatig te gast op o.a. de gitaarfestivals van Siracusa (Sicilië), San Salvador (El Salvador) San Juan (Puerto Rico), Mikulov (Tsjechië), Istanbul (Turkije), Deajeon (Korea), Moskou (Rusland) en Tokyo (Japan).

Zijn eerste CD met werken van Agustín Barrios Mangoré (Sony 1994) werd zeer lovend ontvangen.Rico Stover, Barrios kenner bij uitstek, schreef: ”The CD Agustín Barrios Mangoré played by Enno Voorhorst is the best that I have heard thus far.” (heruitgegeven bij Brilliant Classics) In 2012 droeg Jorge Morel ‘Recuerdos del Camino’ op aan Enno Voorhorst met een soortgelijk commentaar: ‘en tus manos, Dios pone el espíritu de Mangoré’ (je handen gaf God de geest van Mangore).

Hierna zijn nog verschillende CD’s verschenen, met hoofdzakelijk barok repertoire en muziek van Barrios. Zijn laatste CD is een combinatie van Lyrische Bach-werken en de verstilde muziek van Arvo Pärt, wiens 80-ste verjaardag dit jaar gevierd wordt.

Enno Voorhorst bespeeld een kopie van een Simplicio modello moderno uit 1930, vervaardigd door Federico Sheppard. Voorhorst is als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Meer

Tijd

(Zondag) 14:30 - 17:00

Locatie

Witte Kasteel

Loon op Zand

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.