Enno Voorhorst

09okt15:0017:00Enno Voorhorst15:00 - 17:00 Gasthuisstraat 41, 6980 AA Doesburg

details

Enno Voorhorst op het Het Gitaristenpodium

Gitarist Enno Voorhorst groeide op in een familie van musici. De winnaar van de Nederlandse gitaarprijs is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelde op alle grote podia. Op het eerste van twee gitaristenpodia dit najaar treedt de maestro op met een van zijn leerlingen: Noppakorn Auesirinucroch.

In 1987 won Voorhorst in Duitsland de eerste prijs op het zevende gitaarconcours te Hof, waarna nog meer prijzen volgden, waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw in Amsterdam. In datzelfde jaar wist hij ook de eerste prijs in de wacht te slepen op het Seto-Ohashi concours in Japan.

Voorhorst speelde in alle grote zalen van Nederland zoals de Vredenburg, de Oosterpoort en de Anton Philipszaal, en is een graag gezien gast op de podia van Europa, Azie en Amerika. Ook is hij regelmatig te gast op de grote gitaarfestivals. Zo speelde hij al in Siracusa op Sicilië, San Salvador, San Juan in Puerto Rico, Mikulov inTsjechië, Istanbul, Deajeon in Korea, in Moskou en inTokyo.

Zijn eerste CD bevat werk van Agustín Barrios Mangoré en werd in 1994

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

Locatie

Gasthuiskerk

Gasthuisstraat 41, 6980 AA Doesburg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.