JURA met Ruben Hoeke en Jan Blaauw

07feb15:0017:00JURA met Ruben Hoeke en Jan Blaauw15:00 - 17:00 Westerstraat 217, Enkhuizen

details

De Jura. Een ruig, sierlijk en mystiek berggebied, gelegen aan weerszijden van de Franse en Zwitserse grens. Parallel aan die sfeer, vloeit de muziek van zanger Jan Blaauw en gitarist Ruben Hoeke.

JURA_01

Jan Blaauw, geboren halverwege de jaren zestig, groeit op aan de rand van een militair bastion vol wantrouwen en misplaatste arrogantie. Hij brengt zijn tijd als klein ventje vaak door op de zeedijk en denkt aan de verre we- relden waar veel van zijn familieleden naartoe zijn ver- trokken. Het afscheid van de Beatles, de eerste maan- landing, gebeurtenissen afgewisseld met beelden van Biafra, Vietnam en verhalen over de Koude Oorlog. Het vormt zijn creativiteit en later zijn muzikale voorkeur voor de blues. Een stijl die hij op zeer jonge leeftijd aanvoelt, begrijpt en herkent.

Ruben Hoeke droomt ervan om een professionele voet- baller te worden in het Nederlandse nationale elftal. Tot- dat iemand hem het gitaarintro liet horen van de Guns ‘N Roses klassieker ‘Sweet Child O’ Mine’. Op dat moment wist Ruben precies wat hij wilde gaan doen. Geinspireerd door het bloedstollende gitaarintro besloot hij zijn voetbal te ruilen voor een gitaar en begon met spelen. Optredens in Nederland, Europa, Amerika. Overal en altijd optreden. Nu, 38 jaar oud, wordt Ruben beschouwd als één van de beste gitaristen van Nederland.

Hung my Head by JURA (cover Sting)

Entree: €15,00/12,00 inclusief een drankje

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

Locatie

GitaarSalon

Westerstraat 217, Enkhuizen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.