Mirre Valkenburg en Alvaro Rovira Ruiz

24jan15:0017:00Mirre Valkenburg en Alvaro Rovira Ruiz15:00 - 17:00 Westerstraat 217, Enkhuizen

details

Het tango duo (zang en 8-snarige gitaar) geeft een moderne en persoonlijke interpretatie aan tango’s en folkloristische liederen van het traditionele repertoire van de Argentijnse muziek. Composities van hedendaagse componisten evenals eigen composities maken ook deel uit van hun optredens. Ze nemen je mee op reis door het Argentinië van toen en nu. Iedere provincie heeft haar eigen ritmes met daarbij behorende vertellingen en anekdotes. Zo kunt u als publiek niet alleen genieten van de warme stem en het virtuose gitaarspel, maar begeeft u zich ook echt even in een rokerige bar op ‘avenida corrientes’ waar passie, muziek en wijn rijkelijk vloeien, om even later tussen de wuivende graanhalmen omhoog te kijken naar de stralendblauwe lucht terwijl een warme bries als een klaagzang uw oren beroert.

Portonovo M&A 4 Luís Dobarro

Mirre Valkenburg (1983) heeft zich tijdens haar bachelor opleiding Latin Zang aan Codarts, Conservatorium van Rotterdam op verschillende Zuid-Amerikaanse muziekstijlen toegelegd. Ze kreeg les van o.a. Josee Koning en Juan Tajes. Haar focus ligt nu vooral op tango en Argentijnse folklore. Ze deed ervaring op als gastzangeres van tango orkest ‘OTRA’, ‘Guitarras porteñas’ o.l.v. Kay Sleking en in verschillende andere formaties waaronder Trio Xaramundi en in duo met gitarist Alvaro Rovira Ruiz. Mirre bracht een jaar door in Buenos Aires, Argentinië, waar zij lessen kreeg van o.a. Sandra Luna, Lidia Borda, Gabriel Menéndez (voormalig zanger Sexteto Canyengue) en pianist Matías Álvarez. Ook heeft zij daar de CD “Paisaje” opgenomen met gitarist Alvaro Rovira Ruiz.

De muzikale achtergrond van de Argentijnse Alvaro Rovira Ruiz ligt in de tango en Zuid- Amerikaanse folklore. Hij heeft in de “Escuela de Música Contemporánea” in Buenos Aires gestudeerd bij Marcelo Gutfrain, Ernesto Jodos and Willy Gonzalez en tango gitaar met Hugo Romero. In 2004 en 2005 tourde hij door Europa met de Argentijnse tango groep ‘Tango Desatado’ voor de presentatie van hun CD. In juni 2010 studeerde hij af aan het Conservatorium van Rotterdam in de richting Latin Jazz, waar hij nu werkzaam is als begeleider van de zanglessen. Ook houdt hij zich bezig met verschillende projecten in de genres van Braziliaanse muziek, tango en Latijns-Amerikaanse folklore.

Entree: €15,00/12,00 inclusief een drankje

Meer

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

Locatie

GitaarSalon

Westerstraat 217, Enkhuizen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.