Thibaut Garcia

01nov20:1022:00Thibaut Garcia20:10 - 22:00 Oude Boteringestraat 33 OrganisatorDutch Guitar Foundation (DGF)

details

De Frans-Spaanse Thibaut Garcia werd geboren in 1994 in Toulouse, waar hij op zevenjarige leeftijd begon met gitaarspelen. Op zestienjarige leeftijd werd hij al toegelaten op het ‘Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse’ in Parijs, waar hij les kreeg van Olivier Chassain en Judicaël Perroy.

Garcia is een winnaar van meerdere gitaarcompetities, waaronder de beruchte ‘GFA’ (Guitarfoundation of America) die als een van de moeilijkste competities wordt gezien.

Hij wordt nu met regelmaat uitgenodigd over de hele wereld om masterclasses en concerten te geven of te jureren in de grootste gitaarconcoursen. Hij heeft onder andere concerten gegeven in het Konzerthaus in Wenen, het Concertgebouw in Amsterdam en de Tchaikovsky Hall in Moskou.

In 2016 maakte hij zijn debut met het “Orchestre National du Capitole de Toulouse”. In de komende maanden is hij meermaals te gast als solist bij meerdere orkesten.

In 2017 werd hij bekroond tot de “BBC New Generation Artist” in Londen, waarvoor hij over heel het Verenigd Koninkrijk recitals zal geven, waaronder zijn debuut in Londen’s Wigmore Hall.

Thibaut Garcia heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, al drie albums opgenomen. De laatste van die drie heet ‘Bach inspirations’ en is in 2018 uitgekomen.

Meer

Tijd

(Vrijdag) 20:10 - 22:00

Locatie

Doopsgezinde Kerk Groningen

Oude Boteringestraat 33

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.