Z.o.o. guitar duo

15dec14:3017:00Z.o.o. guitar duo14:30 - 17:00 De Paal 35

details

Z.o.o. guitar duo speelt op 15 december het nieuwe programma ‘A New Day’ in Almere Haven.

Afwisselende muziek van baanbrekende componisten door de eeuwen heen met een onderliggende ‘rode draad’ van transitie, optimisme en de natuur.
Van Barok tot Baltische muziek van na de ‘zingende revolutie’. Muziek van Domenico Scarlatti, Rene Eespere, Annette Kruisbrink, en in de hoofdrol de onlangs herontdekte Weense componist Ferdinand Rebay. In de turbulente jaren rondom WW2 verdween Rebay van het podium, met zijn maar liefst 600 werken in laat-Romantische stijl die een openbaring zijn in het repertoire voor de gitaar. Vergeten, maar gelukkig niet verloren. Luister alvast naar Scarlatti Sonata K209 opgenomen bij de Oostvaarders plassen: http://www.youtube.com/watch?v=qF8PUcTQrT0

Er is een kort voorprogramma van het 16-jarige Almeerse gitaartalent Isaac Simatupang. Isaac volgt les bij Peter, en is onderdeel van het ‘Stichting Muziektalent Almere’ programma voor jonge talenten.

Z.o.oguitar duo (Marion Schaap & Peter Constant) verdient al ruim 25 jaar de reputatie als een vooraanstaand internationaal gitaarduo. Hun concerten geven een omvangrijk en kleurrijk repertoire weer, met naadloos ensemblespel en een ontspannen podiumpresentatie. Het publiek gaat met muziek in de oren en een glimlach op het gezicht naar huis.
Peter en Marion bespelen een unieke collectie instrumenten waaronder een ‘familie’ aan grote en kleine klassieke gitaren die speciaal voor hen gebouwd zijn. Deze resonante instrumenten verlenen extra kleur, afwisseling en authenticiteit aan hun spel. Het duo licht de instrumenten en ook het repertoire graag toe, tijdens en na het concert.

 

Aanvang 14.30*
Toegang € 20 (inclusief hapje / drankje)

Meer info en reserveren via Janny Geels jannygeels@solcon.nl of 0321-313661 / 06-46591280

Kunst Atelier Frea Lenger
De Paal 37, Almere

* vanaf 13:30 openen Almeerse kunstenaars Myriam Weisz, Folkje Nawijn, Foktje Verhoef en Frea Lenger hun ateliers voor het publiek

Meer

Tijd

(Zondag) 14:30 - 17:00

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.