Who's the Bossa

11mei20:0022:00Who's the Bossa20:00 - 22:00 Spanbroek

details

Who’s the Bossa? is een internationale groep muzikanten met een gedeelde passie voor Braziliaanse muziek. Voor hun eerste album kozen ze voor een verrassende kleine bezetting (zang, piano, gitaar en cello). Bas en drums ontbreken, en dat is ongewoon voor Braziliaanse muziek.

Op The Chamber Music Project combineren Josee Koning (zang, NL), Hans Vroomans (piano, NL), Nelson Faria (gitaar, BR) en Daniël Pezzotti (cello, CH) op eigenzinnige wijze bossa nova, jazz en klassiek. Het resultaat is een virtuoos en tegelijk dromerig, relaxt en swingend album.

Who’s the Bossa?, het ontstaan

De muzikanten kwamen in 2008 voor het eerst bij elkaar in Nederland voor een door Josee Koning georganiseerd Tribute to 50 Years Bossa Nova. Vanaf hun eerste gezamenlijke repetitie was duidelijk dat een nieuwe muzikale vriendschap was geboren. De groep kreeg een naam – Who’s the Bossa? – en er volgden concerten in verschillende samenstellingen en een tournee langs Nederlandse en Zwitserse podia in 2012.

Ondanks grote afstanden en moeilijk te combineren agenda’s bleven de muzikanten dromen van een gezamenlijk cd-project. En dat is er nu! Josee Koning: “The Chamber Music Project is het album dat ik altijd al heb willen maken. Het gaat heel diep en komt rechtstreeks uit ieders hart. We hebben met z’n vieren een muzikaal verbond gesloten waar we heel trots op zijn. Met deze band kan en durf ik meer van mezelf te laten zien, vanwege de openheid en het wederzijds respect. In Who’s The Bossa? is niemand de ‘boss(a)’. We zijn allen in dienst van de muziek. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar met een intens en transparant samenspel als resultaat.”

Who’s the Bossa? is uniek vanwege de verschillende achtergronden van de muzikanten, hun veelzijdigheid en muzikaliteit. Josee Koning’s fluwelen timbre en verfijnde frasering, Hans Vroomans’ eigenzinnige begeleiding en solo’s, Nelson Faria’s virtuoze gitaarspel en Daniel Pezzotti’s intense cellospel geven de spannende Braziliaanse ritmes een bijzondere touch en iedere song een warme en tegelijk lichte sound.

Ivan Lins

Ivan Lins, een van Brazilië’s topartiesten schreef de liner notes voor het album:

“On this debut CD, Who’s the Bossa? dives deeply into Brazilian music. Nelson Faria (guitar), Hans Vroomans (piano) and Daniel Pezzotti (cello) play with mature refinement and creativity, while Josee Koning performs beautifully, in impeccable Portuguese. Her unique vocal timbre is sweeter and prettier than ever. Incredible what experience can do! Beautiful, beautiful, beautiful.”

www.whosthebossa.com | https://www.facebook.com/Whos eBossa

Album tracklist:

1. Distantes Demais (Lenine)
2. So in love (Cole Porter)
3. Bachianas (Heitor Villa Lobos)/ Passarim (Antonio Carlos Jobim) 4. Cais (Milton Nascimento)
5. Child of the sun (Nelson Faria/Gilson Peranzetta/Josee Koning) 6. Olha Maria (Antonio Carlos Jobim)
7. Desafinado (Antonio Carlos Jobim)
8. Choro para Andréa (Nelson Faria)
9. Amor (Ivan Lins)
10. Summer evening (Eric Koning)
11. Surfboard (Antonio Carlos Jobim)
12. Valsinha (Chico Buarque)

Meer

Tijd

(Woensdagq) 20:00 - 22:00

Locatie

't Kerkhuys

Spanbroek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.