Yiannis Giagourtas speelt Marco de Goeij

08apr20:0022:00Yiannis Giagourtas speelt Marco de Goeij20:00 - 22:00 Bodegraven

details

Bodegraven – Op zaterdag 8 april kunt u getuige zijn van een heuse wereldpremière in het Evertshuis. De befaamde Griekse gitarist Yiannis Giagourtas speelt dan een stuk, dat speciaal voor hem is geschreven. De componist is de in Bodegraven woonachtige  Marco de Goeij, Hij heeft dit stuk in opdracht van de gitarist geschreven.

Tijdens het instuderen hebben  Marco en Yiannis nauw samengewerkt. Voor een interview is Marco in het radioprogramma Carrousel ondervraagd. Hierin vertelt hij o.m. over hoe het contact tussen hem en de gitarist tot stand is gekomen, wat de titel en de opbouw van het stuk zijn en dat het waarschijnlijk nog in het Concertgebouw in Amsterdam voor een prominent gezelschap zal worden uitgevoerd.

Marco de Goeij is in 1967 in Oudewater geboren. Hij heeft aan het conservatorium van Utrecht gestudeerd met een vervolgopleiding in Parijs. Naast componist is hij uitvoerend gitarist en muziekdocent onder aan onder meer de Bodegraafse Muziekschool De Wissel. Hij componeert moderne klassieke muziek, maar houdt daarbij wel rekening met het “ incasseringsvermogen” van zijn publiek. Zijn werk is onder meer te beluisteren via You Tube. Éen van zijn favoriete componisten is de in 1954 overleden Brit Elgar. Hij woont met zijn gezin reeds geruime tijd in Bodegraven.

Meer

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Evertshuis

Bodegraven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.