Zoran Dukić – Klassiek

Zoran Dukiç is één van de meest prominente gitaristen van zijn generatie. Hij werd in 1969 in Zagreb, Kroatië geboren waar hij op zijn zesde begon met het bespelen van de gitaar. Hij studeerde af aan de Muziekacademie van Zagreb bij Darko Petrinjak en studeerde verder bij Hubert Käppel aan de Hochschule für Musik in Keulen, Duitsland.

 

Zoran Dukiç won een enorm aantal gitaarcompetities, waaronder de ‘Guerrero’ International Guitar Competitie (Madrid, Spanje, 1992), de 20th International Guitar Competition (Viña del Mar, Chili, 1993), de International Guitar Competition ‘Printemps de la Guitarre’ (België, 1994), de ‘Andrés Segovia’ International Guitar Competition (Granada, Spanje, 1996) en de ‘De Bonis’ International Guitar Competitie in Cosenza (Italië, 1997).

 

Zoran Dukiç trad op als solist in meer dan 30 verschillende landen in belangrijke concertzalen zoals Het Concertgebouw in Amsterdam, Teatre de la Monnaie in Brussel, het Maison de Radio France in Parijs, de National Art Gallery in Ottawa, de Luis Angel Arango hall in Bogota en de Çemal Resit Rey in Istanbul.

Hij wordt regelmatig uitgenodigd om Masterclasses te verzorgen op internationale festivals over de hele wereld en treed vaak op als solist met orkesten uit Spanje, Duitsland, België, Nederland, Hongarije, Zwitserland, Taiwan, Columbia, Chili en Kroatië.

 

Zoran Dukiç is daarnaast een zeer actief kamermusicus en de oprichter van het Trio de Cologne gitaartrio. Hij nam albums op voor platenmaatschappijen in Duitsland, Spanje en België. Tegenwoordig is hij hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Escuela Superior de Musica Barcelona.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.